اکرم وطنخواه؛ عبدالرحمان محمدخانی؛ سعدالله هوشمند؛ شهرام کیانی
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیر اسید هیومیک و سولفاتروی بر عملکرد میوه و غلظت عناصر در برگ انگور، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار، بر روی تاکهای 20 ساله انگور در شهرستان فارسان از توابع استان چهارمحال و بختیاری، در سال زراعی 93-1392 انجام گرفت. عوامل اسید هیومیک و سولفات روی هر یک در سه سطح صفر، 1/0 و 2/0 درصد ...
بیشتر
بهمنظور بررسی تأثیر اسید هیومیک و سولفاتروی بر عملکرد میوه و غلظت عناصر در برگ انگور، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار، بر روی تاکهای 20 ساله انگور در شهرستان فارسان از توابع استان چهارمحال و بختیاری، در سال زراعی 93-1392 انجام گرفت. عوامل اسید هیومیک و سولفات روی هر یک در سه سطح صفر، 1/0 و 2/0 درصد وزنی به صورت محلولپاشی در دو نوبت پیش از گلدهی و دو هفته پس از تشکیل میوه اعمال گردیدند. اثر اسید هیومیک، سولفات روی و اثر متقابل آنها بر عملکرد میوه، غلظت نیتروژن، آهن و روی و میزان کلروفیل برگ معنیدار بود. بیشترین و کمترین میزان عملکرد میوه، بهترتیب با کاربرد اسید هیومیک 2/0 درصد و تیمار شاهد و به میزان 31/8 و 12/6 کیلوگرم در هر تاک بهدست آمد. بیشترین میزان غلظت عنصر روی در برگ (1/49 میلیگرم بر کیلوگرم بافت خشک) تحت تأثیر تیمار سولفات روی 2/0 درصد بهدست آمد. در پژوهش حاضر، همبستگی مثبتی بین غلظت روی و صفاتی نظیر عملکرد میوه (46/0 r =)، وزن خوشه (45/0 r =)، کلروفیل کل (53/0 r =) و TSS عصاره میوه (49/0 r =) مشاهده شد. بنابراین، به نظر میرسد به منظور افزایش عملکرد و بهبود کیفیت انگور، محلولپاشی اسید هیومیک و سولفات روی هر کدام با غلظت 2/0 درصد مفید باشد.